ROCA Investments înregistrează pentru al șaselea an consecutiv o creștere, ajungând la o valoare de piață de 81,64 milioane de euro, cu un randament anualizat al investițiilor (IRR) de 29,11%, depășind randamentele tipice din piața de private equity.

Focusul principal pentru 2024 este dezvoltarea celui al treilea pilon pentru crearea premiselor pentru listarea pe piața principală a BVB, cu scopul de a consolida poziția companiei și de a atinge o valoare de piață de 150 milioane de euro.

La 5 ani de la lansare, ROCA Investments, un brand fondat de Impetum Group și compania cea mai dinamică de private equity din România, ajunge să dețină un portofoliu în valoare de 78 de milioane de euro, marcând o nouă creștere semnificativă - cu 50% față de evaluarea anterioară (din decembrie 2021) - și raportează acționarilor un randament anualizat (IRR) de 39%.
Fondată în 2018 prin capital 100% românesc, ROCA Investments a finalizat până în prezent 5 runde de majorare de capital, care au totalizat 43,75 milioane euro, a semnat 20 de tranzacții și a finalizat 2 exit-uri.

Build up your next
business chapter

ROCA Investments se adaptează mereu la realitatea economică și acceptă provocările prin care trece un business, astfel că identifică oportunități acolo unde alții văd doar riscuri.

ROCA Industry, un holding de materiale de construcții lansat de ROCA Investments

ROCA Industry reunește toate companiile din portofoliul ROCA Investments din domeniul materialelor de construcții cu scopul de a le oferi o strategie comună și de a asigura sinergii în activitatea lor.

Build up your next
business chapter

ROCA Investments se adaptează mereu la realitatea economică și acceptă provocările prin care trece un business, astfel că identifică oportunități acolo unde alții văd doar riscuri.

Noul holding ROCA Agri RDF, dedicat companiilor românești, estimează afaceri de până la 700 milioane lei, în 2022, din agricultură

Tehnomir Energy devine ENSYS și țintește afaceri de peste 20 milioane euro în sectorul sistemelor fotovoltaice

Cine suntem?

ROCA Investments este o companie de private equity care oferă soluții de capital și parteneriat activ pentru consolidarea și scalarea IMM-urilor  românești

ROCA Investments este o companie de private equity care contribuie la amplificarea potențialului companiilor, sprijinindu-le să își dezvolte strategii de business prin care accelerează creșterea valorii lor pe termen lung.

Cele două promisiuni ROCA pentru partenerii săi sunt unice, relevante și sustenabile: perspectiva diferită prin care definește riscul și implicarea directă în business („skin in the game").

Misiunea ROCA Investments: 

Dezvoltăm o cultură antreprenorială bazată pe parteneriat, investind resurse financiare, know-how și pasiune. Amplificăm potențialul și accelerăm creșterea companiilor și brandurilor românești.

 

La 5 ani de la lansarea ROCA Investments, am vorbit despre încrederea investitorilor în piața locală și despre cum am evoluat împreună pe drumul spre dezvoltarea pieței românești de private equity.

La întrebări precum de ce sau ce face diferența la ROCA ne-a răspuns chiar unul dintre primii și cei mai longevivi investitori ai noștri, Theodora Popa, Vicepreședinte al grupului Transavia și investitor cu experiență.

Rudolf

„ROCA Investments înseamnă Romanian Capital și este o inițiativă a comunității de business românești, reprezentată la cel mai înalt nivel de mari antreprenori locali, manageri cu experiență și companii reputate, cu scopul de a contribui la îmbunătățirea calitativă și la consolidarea mediului economic național, prin dezvoltarea unei culturi asociative și participative. ROCA Investments este o călătorie de drum lung, propusă antreprenorului român aflat într-un moment dificil pentru afacerea și visul său.”  - Rudolf Vizental, CEO ROCA Investments

Viziunea ROCA Investments

Structura economiei naționale este dezechilibrată, cu un strat de mijloc inconsistent, ceea ce face mediul de afaceri românesc instabil și fragil. Consolidarea IMM-urilor este cheia dezvoltării economice durabile a țării. Iar ROCA Investments poate să facă acest lucru datorită unei abordări unice pe piața românească: aceea de a vedea oportunitățile pe care riscul evident le ascunde de obicei, de a-și sufleca mânecile și a intra în joc.

Cum facem noi lucrurile?

ROCA oferă, pe lângă investiție, capital, know how și management. Este o călătorie de drum lung, propusă antreprenorului roman aflat într-un punct de inflexiune pentru afacerea și visul sau. ROCA este despre o abordare inteligentă a contextului economic neprietenos pe care economia românească îl oferă antreprenorului de IMM. 

rudolf-video

Cui ne adresăm

ROCA este un business de produs, o soluție pentru antreprenori români și branduri Made în România. Suntem dedicați misiunii noastre, aceea de a crea o nouă cultură antreprenorială bazată pe parteneriat. Prin ceea ce facem, prin calitatea relațiilor pe care le construim, prin transparența pe care o promovăm și promisiunea pe care o respectăm, vrem să avem un impact în mediul antreprenorial românesc. Pentru toți cei implicați în povestea ROCA, suntem un loc care contribuie la realizarea potențialului individual.

Companii

ROCA este o soluție dedicată IMM-urilor aproape din orice domeniu de activitate, care au un business funcțional, un produs cunoscut în piață, scalabil care oferă perspectiva de a dezvolta un brand românesc solid.

Find out more

Who we are and What we do

teaser-eng
Inchide